12.12.14

#blogovision 2014: 11

11. Azealia Banks - Broke With Expensive Taste



 5 Βερολινέζικα σύμβολα νεοπλουτισμού και η σημασία τους.
1. Ακριβό ποδήλατο. φυσικά και το Βερολίνο είναι μια πόλη στην οποία μπορείς να μετακινηθείς με το ποδήλατο γιατί είναι ως επί το πλείστον επίπεδη. Επειδή έχεις λεφτά για ξόδεμα παίρνεις πανάκριβο ποδήλατο, το οποίο συνολικά χρησιμοποιείς 3 μήνες το χρόνο γιατί αν το χρησιμοποιήσεις πάνω από τόσο θα πάθεις πνευμονία ή θα γλιστρήσεις στον πάγο και θα σπάσεις το κεφάλι σου. Φυσικά κάποια στιγμή θα σου κλέψουν σέλα/ κουδουνάκια/ φωτάκια/ όλο το ποδήλατο και στην επόμενη αγορά θα ρίξεις τα στάνταρ σου στο "ας έχει τουλάχιστον όλες τις ακτίνες στη ρόδα του".
2. Fjallraven Kanken: Αυτές οι τσάντες είναι άβολες, με λουριά που κόβουν, καθόλου ανθεκτικές, δεν χωράνε σχεδόν τίποτα και κάνουν 70€. Παρ' όλα αυτά, όλοι έχουν από μία, σε έντονο χρώμα συνήθως. Το ότι είναι άβολες και κόβουν τα λουριά το είπα ε;
3. Veganism. To να είσαι χορτοφάγος στην Ελλάδα που βρίθει από μπάμιες και κολοκυθάκια είναι πολύ εύκολο. Το να είσαι vegan σε μια χώρα που το κύριο προϊόν της είναι τα λουκάνικα αγγίζει τα όρια της ψυχικής ασθένειας. Με είχαν καλέσει κάποτε σε ένα χορτοφαγικό δείπνο και, για να μην πάω με άδεια χέρια, ξέρετε, τι θα πει ο κόσμος, έχω ανατροφή εγώ, πήγα να πάρω παγωτό. Από σόγια. Αν είχα αγοράσει μια τσανάκα Ben & Jerry's πιο λίγα θα είχα πληρώσει και πιο νόστιμο θα ήταν.
4. Alexander Wang for Η&Μ. Δεν ήταν καν ωραία, άνθρωποι. Ίσως να αγόραζα κι εγώ και να μην τα έβαζα σ'αυτή τη λίστα, αν δεν είχα δει τη δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας τους ένα αγόρι με WANG φούτερ, WANG βερμούδα, WANG κάλτσες, WANG παπούτσια και.. wait for it.. WANG τσάντα, να χλαπακιάζει ένα ντόνερ και να του πέφτει το λάχανο με τη σως πάνω στο φουτεράκι. Όχι.
5. Δυτικό Βερολίνο. "Πήγα στο δυτικό για φαγητό" δεν λέει κανείς, ποτέ. Είναι σαν να περνάς ένα νοητό τείχος και να βγαίνεις στο Λονδίνο ή σε κάποια άλλη καθώς πρέπει πόλη της Ευρώπης, όπου τα μαγαζιά είναι ακριβα, οι δρόμοι καθαροί και δεν καπνίζεις στα μπαρ. Οι γυναίκες φοράνε ξώβυζα, οι άντρες πουκάμισα και δεν θα δεις αυτοκίνητο δεκαετίας να κυκλοφορεί. Posh spice. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου